Przejdź do głównej zawartości

Menu

STARTERY 


Tatar z polędwicy wołowej,  prażynki, zółtko confit,  gorczyca,  koperek,

lody z awokado i wasabi

49 pln

 

Tatar z polskiej polędwicy wołowej, szalotka, gorczyca jabłkowa, ogórek małosolny, żółtko,

kurki marynowane, anchois

45 pln

 

Tatar z opalanej makreli, ogórek, rzodkiewka, miód, cytryna, fryza, puree z cytryny, szczypiorek

38 pln

 

Carpaccio z foie gras , ketchup z buraka, orzechy laskowe w karmelu, rukola

42 pln

 

Sałatka z pomidorów, pomidor kiszony, pomidory podsuszane,

majonez koperkowy, koperek, chleb karmelizowany

 42 pln

 

 

STEKI 

Skomponuj Steka w 3 krokach: mięso / sos / dodatki 

 

1. MIĘSO 

Rostbef Polska Dry Aged 40 dni 

28 pln / 100g 

Tournedo z Młodej Polskiej Wołowiny 

 39 pln / 100g

Antrykot Polska Dry aged 40 dni 

42 pln / 100g 

T-bone Polska Dry aged 40 dni 

39 pln / 100g 

 

2. SOSY I MASŁA 

Sos - Holenderski / Bearneński / Demiglace / Klonowy Demi

 Masła - Czosnkowe / pieprzowe 

 

3. DODTAKI 

Ziemniaki z koperkiem 

11 pln

Sałaty sezonowe z Vinegrett 

12 pln

Warzywa sezonowe

 14 pln

DANIA GŁÓWNE

Dziki Halibut, ryż arborio, bakłażan, groszek cukrowy, cukinia młoda

81 pln

 

Górka cielęca, marchew młoda, sałata rzymska opalana,

puree z grzybów leśnych, kurki, jus

64 pln

 

Domowe cavatelli, emulsja maślana, kukurydza,

pietruszka, żółtko suszone

32 pln

 

 

Możliwość przyrządzania dań wegańskich. Zapytaj obsługi

 

 

 

DESERY

 

Czereśnie, lody jaśminowe, ziarna kakaowca, sernik

22 pln

Borówki, tarta, waniliowy curd, sorbet borówkowy, bezy

26 pln 

Lody domowe 

19 pln

 

 

Mięso, którego używamy do tatara, przechodzi proces sezonowania na mokro, zachowując swoją soczystość oraz niepowtarzalny, intensywny smak. Osobiście najbardziej cenię je za kruchość i delikatność, którą z pewnością każdy z Was poczuje na swoim podniebieniu.

Pâté en Croûte i terriny to garmażeryjne specjały kuchni francuskiej, wyróżnia je skórka wykonana z kruchego ciasta  oraz aromatyczne, doskonale skomponowane mięsne nadzienie. Ciekawa alternatywa dla klasycznych przekąsek, które znacie z polskiej kuchni. Tę pozycję w mojej karcie polecam przede wszystkim smakoszom wykwintnej garmażerki.

Łosoś jurajski to ryba hodowana w proekologicznych warunkach. Tutaj nie liczy się ilość, ale jakość. Dlatego nie każdy ma możliwość spróbowania tak świeżej ryby o perfekcyjnej barwie i nieprzetworzonym smaku. Dzięki rygorystycznym warunkom hodowli, potrawy z łososia jurajskiego nie tylko zachwycają wymagające podniebienia, ale również dostarczają wielu wartości odżywczych. Najzwyczajniej w świecie są super zdrowe.

Czarny czosnek to nasz deser, który początkowo budzi zdziwienie i intryguje by następnie zachwycić swym smakiem i kompozycją. Przede wszystkim to pozbawiony ostrości, delikatny i lekko słodkawy smak. Jego Aromat mogę porównać z wędzonymi śliwkami, suszonymi morelami, wanilią, a nawet niektórymi grzybami.  Przekonajcie się sami.

Sezonowana wołowina to niewątpliwie największy atut mojej restauracji. Każdy kawałek został wyselekcjonowany z wielką starannością, zanim trafił do serca sekcji Butcher, wyposażonej we włoską, specjalistyczną komorę. Będzie w niej kruszeć nie krócej niż 28 dni, a do niektórych dań użyjemy wołowiny sezonowanej powyżej dwóch miesięcy. Sezonowanie na sucho wydobywa głęboki intensywny smak oraz orzechowy aromat, a mięso staje się kruche i delikatne. 

Kimchi to jedna z naszych niecodziennych propozycji kiszonek przygotowanych w długotrwałym procesie fermentacji. Podajemy je na kilka różnych sposób, w formie puree czy chipsów, które stają się unikalnym składnikiem naszych potraw. 

Zapraszam Was do poznania dań, które powstały na bazie moich kulinarnych inspiracji i doświadczeń. Poznajcie produkty, do których przekonałem się podczas moich kulinarnych podróży. Jestem przekonany, że docenicie je równie mocno - Piotr Pielichowski

 

Menu