Przejdź do głównej zawartości

Menu

STARTERY 


Tatar z polędwicy wołowej,  prażynki, zółtko confit,  gorczyca,  koperek, lody z awokado i wasabi

49 zł

 

Tatar wołowy, szparagi, sos holenderski, chleb karmelizowany, oliwa z oliwek, gorczyca, szalotka

55 zł 

Tatar z opalanej makreli, ogórek, rzodkiewka, miód, cytryna, fryza, puree z cytryny, szczypiorek

38 zł 

Boudin noir, ketchup z mango, crostini, kwiaty rzepaku, sałaty

32 zł

Sałaty sezonowe, pomidory podsuszane, marynowane papryki padron, fenkuł.

28 pln 

+ gravlax 15 pln 

 

 

STEKI 

Skomponuj Steka w 3 krokach: mięso / sos / dodatki 

 

1. MIĘSO 

Rostbef Polska Dry Aged 40 dni 

28 pln / 100g 

Tournedo z Młodej Polskiej Wołowiny 

 39 pln / 100g

Antrykot Polska Dry aged 40 dni 

42 pln / 100g 

T-bone Polska Dry aged 40 dni 

39 pln / 100g 

 

2. SOSY I MASŁA 

Sos - Holenderski / Bearneński / Demiglace / Klonowy Demi

 Masła - Czosnkowe / pieprzowe 

 

3. DODTAKI 

Ziemniaki z koperkiem 

11 pln

Sałaty sezonowe z Vinegrett 

12 pln

Warzywa sezonowe

 14 pln

DANIA GŁÓWNE

Ryba dnia, młode cukinie, pomidory marynowane, batat, 

dresing sojowy 

cena dnia 

 

Perliczka w szczawiu, młode ziemniaki, jus z perliczki, 

sałatka z długogotowaną nogą, fenkuł, karmelizowany chleb

65 pln

 

Makaron domowy

Cena zależna od kompozycji

 

 

 

 

DESERY

 

Rabarbar, młode pędy sosny, puree z sosny, 

konfitura z rabarbaru, lody waniliowe, maślana kruszonka 

28 pln

Sorbet z pokrzywy i sernik z paloną białą czekoladą 

22 pln 

Lody domowe 

19 pln

 

 

Mięso, którego używamy do tatara, przechodzi proces sezonowania na mokro, zachowując swoją soczystość oraz niepowtarzalny, intensywny smak. Osobiście najbardziej cenię je za kruchość i delikatność, którą z pewnością każdy z Was poczuje na swoim podniebieniu.

Pâté en Croûte i terriny to garmażeryjne specjały kuchni francuskiej, wyróżnia je skórka wykonana z kruchego ciasta  oraz aromatyczne, doskonale skomponowane mięsne nadzienie. Ciekawa alternatywa dla klasycznych przekąsek, które znacie z polskiej kuchni. Tę pozycję w mojej karcie polecam przede wszystkim smakoszom wykwintnej garmażerki.

Łosoś jurajski to ryba hodowana w proekologicznych warunkach. Tutaj nie liczy się ilość, ale jakość. Dlatego nie każdy ma możliwość spróbowania tak świeżej ryby o perfekcyjnej barwie i nieprzetworzonym smaku. Dzięki rygorystycznym warunkom hodowli, potrawy z łososia jurajskiego nie tylko zachwycają wymagające podniebienia, ale również dostarczają wielu wartości odżywczych. Najzwyczajniej w świecie są super zdrowe.

Czarny czosnek to nasz deser, który początkowo budzi zdziwienie i intryguje by następnie zachwycić swym smakiem i kompozycją. Przede wszystkim to pozbawiony ostrości, delikatny i lekko słodkawy smak. Jego Aromat mogę porównać z wędzonymi śliwkami, suszonymi morelami, wanilią, a nawet niektórymi grzybami.  Przekonajcie się sami.

Sezonowana wołowina to niewątpliwie największy atut mojej restauracji. Każdy kawałek został wyselekcjonowany z wielką starannością, zanim trafił do serca sekcji Butcher, wyposażonej we włoską, specjalistyczną komorę. Będzie w niej kruszeć nie krócej niż 28 dni, a do niektórych dań użyjemy wołowiny sezonowanej powyżej dwóch miesięcy. Sezonowanie na sucho wydobywa głęboki intensywny smak oraz orzechowy aromat, a mięso staje się kruche i delikatne. 

Kimchi to jedna z naszych niecodziennych propozycji kiszonek przygotowanych w długotrwałym procesie fermentacji. Podajemy je na kilka różnych sposób, w formie puree czy chipsów, które stają się unikalnym składnikiem naszych potraw. 

Zapraszam Was do poznania dań, które powstały na bazie moich kulinarnych inspiracji i doświadczeń. Poznajcie produkty, do których przekonałem się podczas moich kulinarnych podróży. Jestem przekonany, że docenicie je równie mocno - Piotr Pielichowski

 

Menu