Przejdź do głównej zawartości

Menu

GARMASZ CLASSIC


 

Tatar z bavette sezonowanej na mokro, cebula dymka, ogórek kompresowany,

szczypiorek, majonez z czarnuszką, gorczyca francuska, rzodkiew

34 pln

 

Tatar ze zrazowej sezonowanej na mokro, gorczyca buraczana, keczup z buraka, buraki marynowane,

ser fourme d'ambert, szczypiorek, chleb karmelizowany, musztardowiec

41 pln

 

Tatar ze świecy wołowej, szalotka bananowa, szczypior, gorczyca gruszkowa,

dynia marynowana, sos holenderski

38 pln

 

Tatar klasyczny z polskiej polędwicy wołowej, szalotka, gorczyca jabłkowa, szczypiorek,

ogórek małosolny, żółtko, kurki marynowane

46 pln

 

Tatar z polskiej polędwicy, szalotka bananowa, ogórek kiszony,

gorczyca jabłkowa, szczypiorek, pumpernikiel, anchois, crème fraiche

 52 pln

 

 

Dodatkowa porcja pieczywa z masłem 10 pln

GARMASZ STARTERY


Foie gras torchon, brioche, orzech laskowy, czarna porzeczka

59 pln

 

Bliny, gravlax z łososia atlantyckiego, crème fraiche, kawior, koperek 

36 pln

 

Sałatka z sałat jesiennych, wołowina marynowana, karczochy, podsuszany pomidor cherry,

ocet balsamiczny, majonez szczypiorkowy

29 pln

 

Barwena, risotto, papryka czerwona wędzona, chilli, parmezan 12-miesieczny, rukola, gremolata

51 pln

 

Wędliny włoskie i hiszpańskie, pikle i gorczyce produkcji GARMASZ 

32 pln

 

 

STEKI 


Skomponuj Steka w 3 krokach: mięso / sos / dodatki

1. MIĘSO

SEZONOWANE NA SUCHO:

Rostbef Polska sezonowany 42 dni

35 pln / 100g

 

Antrykot Polska sezonowana 43 dni

43 pln / 100g

 

T-bone Polska sezonowany 40 dni

39 pln / 100g

SEZONOWANE NA MOKRO:

Tournedo z Młodej Polskiej Wołowiny

 38 pln / 100g

 

Antrykot Polska

41 pln / 100g

 

Tournedo z Argentyny

49 pln / 100g 

2. SOSY I MASŁA 

Sos - Holenderski / Bearneński / Demiglace / Klonowy Demi / Pieprzowy / Chimichuri

3 pln

 Masła - Czosnkowe / Pieprzowe / Truflowe

3 pln

 

3. DODTAKI 

Puree ziemniaczane

12 pln

Pomidor z cebulą

 12 pln

Fenkuł z sosem jogurtowym 

 11 pln

Warzywa sezonowe

 14 pln

Foie Gras

39 pln

GARMASZ DANIA GŁÓWNE


 

Łosoś Laber Rouge, fenkuł, topinambur, sos cytrusowy

69 pln

 

Policzki wołowe, puree ziemniaczane, marchew, cebula perłowa, cydr, sos wołowy

42 pln

 

Gęś polska, kasza pęczak, skorzonera, wędzona pierś magret, konfitura z jarzębiny, sos z gęsiny

77 pln

 

Ravioli, ziemniak, ser biały wędzony, palone masło, parmezan, szczypiorek

34 pln

 

 

Możliwość przyrządzania dań wegańskich. Zapytaj obsługi

 

 

 

GARMASZ DESERY


 

Kawowy creme brulle, cukier muscovado, sorbet z mleka i miodu

24 pln

 

Biszkopt z orzechów włoskich, mus z białej czekolady, lody z mlecznej czekolady, rum

31 pln

 

Sery z Włoch, Francji i Hiszpanii, lawasz, domowe konfitury i gorczyce

29 pln

 

 

Mięso, którego używamy do tatara, przechodzi proces sezonowania na mokro, zachowując swoją soczystość oraz niepowtarzalny, intensywny smak. Osobiście najbardziej cenię je za kruchość i delikatność, którą z pewnością każdy z Was poczuje na swoim podniebieniu.

Pâté en Croûte i terriny to garmażeryjne specjały kuchni francuskiej, wyróżnia je skórka wykonana z kruchego ciasta  oraz aromatyczne, doskonale skomponowane mięsne nadzienie. Ciekawa alternatywa dla klasycznych przekąsek, które znacie z polskiej kuchni. Tę pozycję w mojej karcie polecam przede wszystkim smakoszom wykwintnej garmażerki.

Łosoś jurajski to ryba hodowana w proekologicznych warunkach. Tutaj nie liczy się ilość, ale jakość. Dlatego nie każdy ma możliwość spróbowania tak świeżej ryby o perfekcyjnej barwie i nieprzetworzonym smaku. Dzięki rygorystycznym warunkom hodowli, potrawy z łososia jurajskiego nie tylko zachwycają wymagające podniebienia, ale również dostarczają wielu wartości odżywczych. Najzwyczajniej w świecie są super zdrowe.

Czarny czosnek to nasz deser, który początkowo budzi zdziwienie i intryguje by następnie zachwycić swym smakiem i kompozycją. Przede wszystkim to pozbawiony ostrości, delikatny i lekko słodkawy smak. Jego Aromat mogę porównać z wędzonymi śliwkami, suszonymi morelami, wanilią, a nawet niektórymi grzybami.  Przekonajcie się sami.

Sezonowana wołowina to niewątpliwie największy atut mojej restauracji. Każdy kawałek został wyselekcjonowany z wielką starannością, zanim trafił do serca sekcji Butcher, wyposażonej we włoską, specjalistyczną komorę. Będzie w niej kruszeć nie krócej niż 28 dni, a do niektórych dań użyjemy wołowiny sezonowanej powyżej dwóch miesięcy. Sezonowanie na sucho wydobywa głęboki intensywny smak oraz orzechowy aromat, a mięso staje się kruche i delikatne. 

Kimchi to jedna z naszych niecodziennych propozycji kiszonek przygotowanych w długotrwałym procesie fermentacji. Podajemy je na kilka różnych sposób, w formie puree czy chipsów, które stają się unikalnym składnikiem naszych potraw. 

Zapraszam Was do poznania dań, które powstały na bazie moich kulinarnych inspiracji i doświadczeń. Poznajcie produkty, do których przekonałem się podczas moich kulinarnych podróży. Jestem przekonany, że docenicie je równie mocno - Piotr Pielichowski

 

Menu