Przejdź do głównej zawartości

Butcher

Nasze mięso

W naszej  kuchni używamy mięsa  pochodzącego z polskich hodowli wołowiny kulinarnej. Wykorzystujemy tylko mięso z jałówek, by zachować najwyższą jakość i najlepszy smak.vProdukt dostarczają nam zaufani dostawcy z wieloletnim doświadczeniem w  branży. 

To, co nas wyróżnia, to oryginalna włoska komora do sezonowania mięs. Wybór tego modelu nie był przypadkowy, nie jest tajemnicą, że właśnie Włosi posiadają największe doświadczenie w sezonowaniu mięs, wybraliśmy więc najlepszy sprzęt gdyż nie interesuje nas droga na skróty i półśrodki. Komora umożliwia sezonowanie wołowiny zarówno na sucho, jak i na mokro. Naszą unikalną recepturę sezonowania opracowywaliśmy miesiącami, poszukując najbardziej optymalnej temperatury i wilgotności. Dzięki temu udało nam się wypracować niepowtarzalny mikroklimat, idealny do dojrzewania wołowiny. To właśnie dlatego stek z wołowiny poddanej procesowi sezonowania, charakteryzuje się wyjątkowo głębokim smakiem. Mięso nabiera kruchości, jest soczyste i miękkie. Podczas dojrzewania mięso pozostaje przy kości, dzięki czemu staje się bardziej intensywne i wyraziste w smaku. Steki serwowane w GarMasz zachwycają delikatnością i intensywnością smaku. 

Dążymy do tego, aby spełnić oczekiwania najbardziej wymagających miłośników dobrego steka. W naszym menu znajdziecie m.in. antrykot, rostbef, polędwicę wołową oraz t-bone.

Na miejscu przyrządzamy również dla was carpaccio wołowe, świeżutkiego tatara, ceviche i wiele, wiele innych doskonałych propozycji. Każdy składnik pochodzi od zaufanych dostawców z wieloletnim doświadczeniem. W każdą przygotowywaną potrawę wkładamy całe swoje serce, wiedzę, doświadczenie i pasję. Będzie nam miło, jeśli odwiedzisz GarMasz i na naszej otwartej kuchni  popatrzysz, jak powstaje Twoje danie od samego początku, aż do momentu serwisu.

Zapraszamy wszystkich poszukiwaczy autentycznego smaku najlepszego mięsa. 

 

Menu